Image
mazda hoogwerf

Bij ons staat niet de auto op 1 maar de klant

Over ons

Image
Autobedrijf Hoogwerf sinds 1910

Autobedrijf Hoogwerf: al sinds 1910 actief

In 1910 begon Toon Hoogwerf, de opa van de huidig directeur Ton Hoogwerf, een schoenmakerij annex fietsenwinkel aan de Gedempte Biersloot. Hier werden natuurlijk niet alleen fietsen verkocht maar ook gerepareerd.

In de twintiger en dertiger jaren begon in Nederland de motorisatie en werden er ook motorfietsen en de eerste auto’s onderhouden en gerepareerd. Toen werd er gekeken naar een grotere ruimte en deze werd in 1931 gevonden aan de Boterstraat in Vlaardingen. In die tijd ging ook zoon Adri in de zaak werken en na de 2e wereldoorlog werkte ook de oudste zoon Wim mee om het bedrijf verder op te bouwen.

Image
Hoogwerf historie 2

In de periode 1950-1980 werden er veel vrachtauto’s onderhouden en ook nieuw verkocht. In 1967 kwam Ton in de zaak en werd het bedrijf in 1971 Mazda dealer. Het bedrijf was toen gevestigd aan de 4e Industriestraat waar niet alleen de werkplaats was gevestigd maar ook de verkoop werd gedaan. Om de Mazda modellen beter te presenteren werd in 1979 de nieuwe showroom geopend. Deze nieuwbouw stond vlakbij de werkplaats op de hoek van de 4e Industriestraat en de Taanderijstraat.

Op deze locatie werd in de loop van de jaren het parkeren lastig en wilden wij graag de werkplaats en showroom onder één dak. Om die reden werd er in 1995 een nieuw pand neergezet op de huidige locatie op het Bedrijvenpark Hoogstad. Deze locatie, welke is gelegen naast de snelweg, is voor onze klanten prima bereikbaar.

Contactformulier

Aanhef