AutoWeek: De Skyactiv-X motor moet je simpelweg hebben

AutoWeek: De Skyactiv-X motor moet je simpelweg hebben

Tegen de stroom in

AutoWeek start het artikel met de zin “Door de jaren heen heeft Mazda ons verwend met bijzondere motoren”. De motoren waar ze op doelen zijn onder andere de rotatiemotor, maar ook de Skyactiv-motoren. De Skyactiv-G motoren hebben namelijk een hogere compressieverhouding dan normale benzineblokken. Daardoor hebben ze een gelijkwaardig verbruik ten opzichte van kleinere motoren met turbo, met de voordelen van een grotere motor. Krachtig en zuinig dus.

En de nieuwe Skyactiv-X motor doet daar een schepje bovenop: door de goede eigenschappen van diesel en benzinemotoren te combineren. Met als resultaat een nóg zuinigere én krachtigere benzinemotor.

Erg fijne motor in de praktijk

AutoWeek concludeert na het rijden met de Mazda3 Skyactiv-X dat de eigenschappen in de praktijk erg goed zijn. “We reden hem kort in de Mazda3 en het is simpelweg de motor die je moet hebben”. Over het rijgedrag schrijven ze verder dat de Mazda3 “gretig toeren maakt” en “meer koppel heeft dan de Skyactiv-G en daardoor meer vermogen bij toch een lagere uitstoot van CO2.”

Revolutionaire motor maakt verwachtingen waar

De conclusie van AutoWeek is “Mazda verdient niets dan respect voor het feit dat het als kleine fabrikant als eerste een motor met deze techniek op de markt weet te brengen.”

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?