Cijfers revolutionaire Skyactiv-X Motor bekend

Cijfers revolutionaire Skyactiv-X Motor bekend

  • Skyactiv-X met 180 pk en 224 Nm en minimum verbruik van 4,3 l/100 km en 96 g/km CO
  • Eerste commerciële benzinemotor ter wereld die vonk- en compressieontsteking combineert

Mazda heeft vandaag officieel zijn revolutionaire Skyactiv-X benzinemotor gelanceerd met de start van de verkoop van deze bijzondere motor in de Mazda3. Klanten in verschillende Europese landen waaronder Nederland kunnen vanaf nu de nieuwe Mazda3 Skyactiv-X bestellen, waarvan vervolgens de eerste leveringen dit najaar worden verwacht.* De nieuwe motor zal ook leverbaar zijn in de onlangs geïntroduceerde Mazda CX-30.

Spark Plug Controlled Compression Ignition

De 2.0 liter, viercilinder Skyactiv-X motor met Mazda’s unieke Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI) technologie is ’s werelds eerste commerciële benzinemotor die de vonkontsteking van een benzinemotor combineert met de compressieontsteking van een diesel.

De Skyactiv-X, die voorziet in een ultieme combinatie van de soepele prestaties van een benzinemotor en de superieure respons van een dieselmotor, beschikt over een maximaal vermogen van 180 pk en een maximum koppel van 224 Nm. De Mazda3 Sedan met Skyactiv-X motor scoort bovendien een uitstekend laag brandstofverbruik van 4,3 liter per 100 kilometer met een CO2 emissie van slechts 96 g/km.** Alle handgeschakelde versies beschikken over een energielabel A.

Mazda M Hybrid

De nieuwe Mazda3 Skyactiv-X, maar ook Skyactiv-G, is standaard uitgerust met Mazda M Hybrid technologie. Het intelligente 24-V mild-hybrid systeem minimaliseert het brandstofverbruik, verhoogt de efficiency van de motor en verlaagt de uitstoot door energie op te slaan tijdens het afremmen, die vervolgens gebruikt wordt voor een elektromotor, die de verbrandingsmotor ondersteunt.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN?